Szerintem van egy iránya, persze ettől még többfélekép alakulhat az évad vége.
Nekem az a tippem, hogy Baylan megtalálja azt a titkot, ami szerinte ezen a bolygón kezdődött, és Ahsoka is rájön, hogy itt valami fontosabb dolog van, mint Thrawnt hajkurászni és segít Baylannak. Megkéri Sabine-t és Ezrát, hogy akadályozzák meg Thrawn távozását.
Shin Hati elég bizonytalannak tűnik így a végére, nem kizárható, hogy végül Sabine-nak és Ezrának segít a Thrawn+a boszik ellen. Lehet, hogy a bosziknak még ebben a titokban is lesz valami szerepük, kiderül miért akarnak elmenni, miért éri meg nekik.
Thrawnnak Morgannal együtt sikerül elugrania a gyűrűvel és találkoznak a kerekasztallal, régi cimborával Palleonnal és talán Gideon is feltűnik. Mon Mothma és a többi vezető rájön, hogy nagy a baj és Hérával elindulnak a már mutatott flottával. Nem lenne rossz látni egy összecsapást az epizód végén a köztársasági erőkkel.
Politikai síkon el tudom képzelni, hogy Xiono birodalmi, vagy legalábbis korrupt és le van fizetve.
Ezekkel a zombi trooperekkel, ha azok, nehéz megtippelni, mi lehet, valamit Thrawn nyilván el akar foglalni. Viszont gondolom ezek csak a boszikkal együtt "üzemképesek", szóval nekik is Thrawn-al kell menniük, talán ők lesznek C'baoth megfelelői, akkel végül Thrawnnak is gondjai lehetnek. Itt beismerem, hogy ez a night/zombi trooper megoldás egyáltalán nem tetszik ha ez lesz, bár az újabb sötét jedi + klónok meg már unalmasak lennének. (bár ez a zombi/ghost megoldás legalább azt megmagyarázná, hogy nem nagyon kell etetni őket x évig)
Innentől persze elég nehéz megtippelni, mi történhet, egyáltalán lesz-e második évad, pedig Thrawn vonalán még lenne mit mesélni. Gyanús, hogy a Disney minisorozatként is emlegeti az Ahsokát. Az sem elképzelhetetlen, hogy végül a tervezett egészestés Filoni filmben zárnák le a Thrawn és a Grogu szálakat is, bár az már egy kicsit durva mix lenne. Mindenesetre elég nagy csalódás lenne, ha egy részben lerendezik Thrawnt és mindenki megy a dolgára/vége a történetnek.
Nekem továbbra is óriási kérdés, hogy Filoninak végül át kell-e vinnie a történetet az ST érába. Eddig túl sok csatlakozási pont nem látszik. Paradox módon az Ahsoka komolyságát pont az emelné jelentősen, ha az ST miatt meg kellene válni a karakterektől, hogy az ST idejére már senki ne halljon róluk. De egyelőre mintha bizonytalanság lenne, és talán írták is, hogy a Disney-nél a "Mandoverse" sikere dönti el, hogy merre menjenek tovább.
Szerintem sem túl valószínű, de az sem elképzelhetetlen, hogy az ST-t Filoni ugyan nem helyezi alternatív világba/teszi meg nem történtté, csak egyszerűen agyonhallgatja, a Thrawn sztori végén leteszi a lantot és átadja másnak a kellemetlen feladatot. Ha még aktuális lesz.
Őszintén szólva mintha Filoni/az Ahsoka az ST ellen dolgozna. Hangsúlyos dolog ez a kör megtörése, amit Baylan emleget és ennek valami nagy horderejű dolognak kell lennie, az ST-ben viszont semmi ilyesmi nem látszik, hanem pont az ellenkezője, Új Rend meg "Palpatine somehow returned". Gondolom a nagy titok nem az lesz, hogy "még utoljára le kell győzni Palpit". ("és tiltsátok be a klónozást, csak a baj ban belőle")
Lehet ugyan, hogy sokaknak nem tetszik az Ahsoka, de számomra mintha utána mág nagyobb baromságnak tűnne az ST "története".
Végül az is lehet, hogy szerdán felbukkan még egy ismerős, mert az is Filoni mániája, hogy az évadzáróban valami nagy kameó kell...
Bár nekem ide most egyáltalán nem hiányzik se Mando, se Grogu, se Luke.
Esetleg Kovács kolléga kedvéért egy fiatalított Han Solot betehetne Filoni :D