capacete Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83146

Miért érződik ennyire unalmasnak egy olyan rész, amiben ennyi akciójelenet van?

A kezdés igazi ökörség: A szenátorok hirtelen bírák lesznek, hogy eldöntsék, meg kell-e fosztani rangjától a bocifejű tábornokot (itt egy jelenet erejéig hihetetlen dolog történik, Hera nem somolyog végig!). Az íróknak láthatóan fogalmuk sincs se arról, hogy működik a hadsereg, se arról, hogy működnek a hatalmi ágak úgy általában. A végén Leia ex machina, hogy kipipálhassuk C3PO-val az első memberberryt.

A következő jelenet igazi kínszenvedés: Végig kell néznünk azt, ahogy egy rossz formában lévő 40-es nő egy formagyakorlatot ad elő csigalassúsággal, mellette megkapjuk a második memberberryt Hayden Christensennel.

Ezt követően minden értelmet nélkülöz az epizód. Thrawn teljesen ad hoc módon ad ki parancsokat, de a végére persze kiderül, hogy zseniális stratéga, hiszen a lényeg az időhúzás. (Mondjuk akkor esetleg nem kellett volna a végén visszarendelni a vadászrepülőket, hanem mindent megpróbálni, hogy megsemmisítsék a jedik űrhajóját, de hát mit értek én a stratégiához...)

Ahsoka az erő segítségével az erőt használni nem képes Sabine-t keresi, ahelyett, hogy Ezrával próbálna kapcsolatba lépni, Ezra nem használja a fénykardját, így azt helyette Sabine forgatja (mondjuk Ezra ettől még lő blasterrel, de ebben biztos van valahol valami logika). Ezrát simán a falhoz vágja a pulikutya, míg az erőt használni nem képes Sabine-nal ezt meg sem próbálja, viszont Ezra meg inkább Sabine-t húzza el az erővel, mint hogy a pulit vágja a falhoz. 

Na mindegy, már csak egy rész van hátra. Abban biztos vagyok, hogy nem fognak normális motivációt adni Baylannek, csak ezt az ST-s "túl kell lépni az örök körforgáson" baromságot, míg pulikutya majd a végén jó útra tér és valószínűleg ő tölti be Mara Jade szerepét. Az is biztos, hogy Filoni SW-filmjét messziről kerülni fogom a mozikban, fizessen ezért az, akinek...

Egyébként szerintem a legjobban az zavar, hogy ezen a bolygón már egyre többet nyúlnak a Gyűrűk Urából, ami nekem abszolút nem SW-kompatibilis...