dave_dömper Creative Commons License 2023.09.25 0 0 7860

"Viszont Hoshoryu nem tetszett.  Nem a 8-7 -es eredménye miatt, hanem amilyen dühös-mérges-gyilkos,

engedményt nem tűrő haragos szemmel nézett Hokuseihora, miután legyőzte. Nem bánhatunk így a

legyőzöttel.   Amig meccselnek, "akár meg is ölhetik" egymást a dohyón, de utána ne csináljon már

ilyet. Olyan visszatetsző volt ez, mintha az ellenfélnek egy megszégyenitő  henka után beleröhögött

volna a képébe."

Ahogy végigolvastam a hsz.-odat, tüstént visszanéztem a NHK - összefoglalónak az ezen összecsapást

rögzítő részét, mert részemről - első látásra - nem érzékeltem ilyen - ennyire visszatetsző reagálást az

Ozeki részéről. Őszintén szólva, az kétségtelen, hogy a távozó Hoshoryu kissé szúrós szemmel nézett

vissza Hokuseiho - ra. Az, amit itt leírtál, talán túlzás. én sokkal inkább, mintha a nagybácsiját láttam

volna viszont, még aktív szumós korából, aki valójában képes volt valami sanda mosollyal visszanézni,

távozni a szorítóból. Hoshorayu esetében még azt is el tudom képzelni, hogy még ezen tekintetben is

tanul híres - neves mentorától. Mindazonáltal - legalábbis én semmiféle gyilkos indulatot nem véltem

látni - felfedezni az Ozeki részéről.

Mindatonáltal itt emlékeztetnék arra az esetre, arra az összecsapásra, ami éppen közvetlenül Hakuho visszavonulása előtt játszódott le a 2021 Nagoya Basho záró, a Yusho sorsát eldöntő mérkőzésen. Ott

Hakuho - miután legyőzte Terunofuji-t - átlépve a dohyo-n heverő Ozeki felett - diadalittas mosollyal

nézett vissza vert ellenfelére és ez engem ez a (tőle szinte idegennek tűnő gesztus) éppen Hakuho

egykori nagy ellenfelére, Asashoryu-ra emlékeztetett.

Előzmény: RTpapa (7859)