Nos, ezen már elgondolkodtam magam is, mármint azon, hogy ilyen hirdetőoszlop - szeűen össze-vissza teleragasztott térdekkel, ugyan - mégis mit lehet kezdeni a sumo - ringben. Eddig valahogy, mindig arra jutottam. hogy Terunofuji, bár igen - igen rozzant állapotban van, ám, ha időről - időre sikerülne istállója orvosainak egy - egy alkalomra "összefoltozni", tán még eljuthatna a 10. Yushojáig (mert valami furcsa ötlettől áthatva úgy gondolom, hogy ez a 10. Yusho-szám, azért valami mágikus szám még a Yokozunák világában is). És amennyiben Harumafuji-t nem csapják meg fegyelmi vétség miatt, Ő egész bizonyosan
meg is ugrotta volna ezt és úgy érzem, hogy Teru számára is ez még egy utolsó mérföldkő lehetne. Így elképzelhetőnek tartanám, hogy még egy - egy alkalmat bevállal emiatt. Másrészt meg - egyelőre nem is igazán láthatni, hogy lenne - e egyáltalában valaki, aki éppen most a helyére állhatna. Takakeisho-t épp
a rettentően hátrányos fizikai adottságai és az éppen ebbnől fakadó "sebezhetősége" okán nem tartom
egy tipikus Yokozuna alkatnak, A két mongolnak pedig még épp elég tanulni és szokni - valója volna itt,
az Ozeki stációjukban is. A többiek meg ... - ehhez egyelőre nics kommentár. Jöjjenek csak a "kopaszok"!
És még egy érv amellett, hogy épp a Kyushu-t megelőzően Terunofuji - szerintem - semmiképp sem fog "intal" - t hirdetni. A régebbi Banzuke táblákat elnézegetve feltünt nekem, hogy igen - igen sok régebbi Yokozuna éppen a Kyushu Basho - kat közvetlenül követően jelentette be a visszavonulási szándékát. Ez pedig az aktuális Banzule táblákból jól látható - követhető. Eszerint többük - sokuk számára ez az extra esemény számukra valami különleges jelentőséggel bírt és emiatt időzítették erre ennek a bejelentését. Természetesen akadtak ez alól kivételek is (mint például Hakuho, Chiyonofuji és Taiho is, ámde éppen Ők nemcsak ebben voltak kivételek.
Asahoryu például éppen a 2009 Kyushu-t követően jelentette be a visszavonulását, Harumafuji ugyanígy
2017.-ben, Musashimaru és Takanohana 2003 - ban, Akebono 2001-ben, de még tovább visszamenve az időben, és a legnagyobbak közül Kitanoumi is 1985-ben így tett. Szóval ennek azért van hagyománya.