nazareth Creative Commons License 2023.09.20 0 0 33218

Kicsit elvesztem. 

:) Explicite nem írtam le, de a két váltóból összerakott Villány Elág és a TC-ben is látható ("Tövis" fedőnévre hallgató) 22 váltós állomás nem ugyanaz a projekt.

Villány elágazás picike, és jellegéből adódóan (attól függően, hogy állomás végébe kerül-e egy találkozón, vagy nyíltvonalra) távvezérelni kell. Ezért ott egy WiFi-s, webszerveres saját parancsközpontot pakoltam be, mellé pedig kereskedelmi forgalomban kapható dekódereket, mert a váltók és MTB-hajtóművek megvoltak. Mai aggyal inkább kipakoltam volna a hajtóműveket, és szervót raktam volna a helyükre, akkor kihagyható a buliból a 16V és a DCC. 

ez az ESP-s cucc egy dekóder, de akkor a sínhez kellene kapcsolódnia (vagy ahol jön a DCC jel), nem?

Hát az attól függ, hogy mit dekódol mivé :) Az enyém a z21-hez WiFi-n kapcsolódik, nem rézen; ennek megfelelően UDP csomagokban kapja a parancsokat, nem pedig DCC-n. Tövis állomáshoz csinálom őket, mivel a 16 darab jelzőn átlagban 5 LED-del számolva, adott esetben speciális (nem magyar, nem is német) jelzésképet kivarázsolni bolti dekóderekkel meglehetősen macera lenne. Mivel a kb. 80 darab LED elég számottevő, portbővítők mellett döntöttem. Aztán majd meglátjuk, hogy hogyan válnak be; egyelőre a munkaasztalon van a projekt. 

Előzmény: Kalauz bácsi (33217)