megint egy jó rész volt szerintem, Thrawn belépője miatt érdemes volt várni. tisztára mosolyogtam rajta/eltöltött a régi feeling, mint gyerekként.
kicsit ütött-kopott volt a csillagromboló, és bár vártam, mégis váratlanul ért, ahogy felbukkant. ezek a rohamosztagosok nem a bénázós fajtából lesznek, úgy tűnik. kicsit csórtak a BSG-től az "újra és újra"-val, de ez még pont jól állt Baylan karakterének, lesznek itt még izgalmas dolgok, hogy mi elől mennek el a dathomiri boszorkányok.
szerintem jól eltalálták Thrawnt, ugyanaz a kimért, udvarias, de kegyetlen/gyakorlatias személyiség, aki a könyvekben is volt, aki mindent meg akar tudni ellenfele, itt most Ahsoka hátteréről, hogy majd felhasználja. a boszik kellően félelmetesek voltak, szerintem jót tesz az erőviszonyoknak, hogy nem mindig az unalomig ismételt jedi-sith felállás van. Baylan és Shin még tartogathat meglepetést, szóval szerintem nem lehet panaszkodni, hogy kiszámítható vagy túl szimpla a történet/felállás.
ezen felül ami nagyon tetszett, az Peridea, kicsit néhol hobbitos, ugyanakkor ewokos feelingje volt Ezra barátainak, de mégis érződött, hogy ez egy SW mag területtől jó messze eső bolygó.
hogy olyan is legyen, ami nem tetszett, ez a keresztes lovagos rohamosztagos álarc, a bálnák még mindig túl fantasy lények attól függetlenül, hogy pár dolgot megtudtunk rólunk. az egymásratalálás érzelmességét jól visszaadták, de gyaníthatóan csak azoknak jelent valamit, akik látták a Rebelst, aki most először találkozott a szereplőkkel, nem fogja érteni. az Andor például pont egy jó ellenpélda, hogy annyira alaposan fel van építve, hogy az is érti, aki keveset tud az SW mellékprojektjeiről.
még két rész van, úgyhogy szerencsére nem jött be, hogy Thrawn csak a legvégén bukkan fel.