Hi!
Péntektől vasárnapig lent voltam Nagykörüben, és én is tanusithatom, hogy a szervezettlenség eléggé jellemző volt. Pontosabban íz igazság az, hogy minden rendben ment, csak lassan.
Egyébként a helyiek azért nyugtatták a népet, mert ők már 10 napja dolgoztak éjjel-nappal, és kissé le voltak fáradva. Vagyis tudták, hogy nem érdemes elkapkodni, mert akkor másnap nem lesz semmi erőnk. A munka sürgős részét elvégezték mire leértünk, szerintem ez volt a fő ok. Egyébként szerintem nagyon hálásak voltak a jelenlétünkért. Mellesleg amig én ott voltam kétszer is csúszott a gát. Egyszer Nagykörünél, aztán meg Kőteleknél.
Vasárnapra pedig már csak ügyeletet tartottak, vagyis pihi volt.
Egyébként szerintem lehetett munkát találni bőven, csak valamiért a helyi irányitó emberkék nem küldtek bennünket a helyszínre, mi pedig nem tudtuk, hová kell segítség.
A dolgok summája részemről, hogy nagyon jó volt látni, ahogyan segítenek vadidegen emberek egymáson, jó buli volt, volt kaja, meg éjszakai tűz melletti alvás. Vagyis én jól éreztem magam, és még segítettem is.
Azt én sem értem, hogy egyeseknek miért fizettek. A traktorosok, akikkel mi dolgoztunk, már 10 napja napi 2-szer 2 órát aludtak, és egy fillért sem kaptak, csak gázolajat, viszont egy bizonyos etnikum egyes tagjai (nem mind, ezt tanúsíthatom, mert én is dolgoztam velük, és volt aki igen keményen dolgozott) kijöttek napozni, felzabálták a szendvicseket, megitták az ásványvizet, aztán csak lógatták a lábukat.