Nekünk a kastély díszterme túl zsúfoltnak tűnt, közel voltak a székek, hozzáért a könyököm a mellettem ülőhőhöz, ha nem húztam eléggé össze magam. Rosszul viselem idegen emberek közelségét, vártam a koncert végét. Talán kétszer voltunk, mindig ilyen volt, a jegy is drága szokott lenni, többet nem mentünk.
A kastély felújított kertje viszont tényleg szép lett. Mikor beköltöztünk, még nagyon semmilyen volt, az utóbbi időben nagyon átalakult.
A kertészetét nem ismerjük, mi a Szabadság úti faiskolába járunk, ami a mezőgazdasági bolt mellett van. Ott szép, egészséges növényeket árulnak, nagy a választék, Florasca virágföldet is tartanak és az ott dolgozók értenek a növényekhez, kedvesek is.
Nagytéténybe évekig jártunk a karácsonyfa kiállításokra, iparművészek díszítették a fákat. Mindig nagyon jó volt. A bútorkiállítás termeiben voltak elosztva a fák, és maga a múzeum is gyönyörű. Aztán felújították a kastélyt, jött egy új igazgató, és pár éve nincs ott semmi.
Az Iparművészeti Múzeum karácsonyi vására is jó volt, most az sincs, felújítják a múzeumot. Helyette más vásárokban lehet megtalálni azokat, akiket a régi helyekről is merünk, keresgélni kell, éppen hová menjünk.
Karácsony előtt visszatérhetünk a témára, ne felejtsük el!