Mint az előző hozzászólásokból kiderült szombaton megmentettük az országot az ártól. :-)
Tanulság képpen leírom hogy történt mindez:
1. Reggel 3/4 8-kor indultunk el 5 autóval 20-an és az abonyi MOL-kút érintésével egyből Nagykörübe mentünk, mert az árvízvédelmisek nem mondtak semmi konkrétabbat, a nagykörüi polgármesteri hivatal pedig azt mondta jöjjünk csak. (Ugye így volt trebb?)
2. A délelőtt jó volt, azzal telt, hogy némi üres-zsákot feltettünk egy teherautóra, majd egy homokdombot belelapátoltunk zsákokba. (Ezeket a zsákokat még este is ott láttuk.)
3. Dél körül egy kisteherautó platóján kivittek minket a gátra, hogy majd meg kell erősíteni valahol, itt bő egy órán keresztül a nyugalmunkat őriztük. (Ez volt az utasítás. :-) Egy újabb páros csatlakozott hozzánk.
4. Arrább vittek olyan 300 méterrel, ott végre negyedóra várakozás után volt 10 percnyi munkánk, egy megroggyant körömre kellett visszapakolni a zsákokat. Itt hallottuk a nap legjellegzetesebb beszólását az egyik helyi munkaerőtől: "Ismertem egy embert, aki sietett... Meghalt."
5. Utána valamivel lejjebb megépítettünk egy csomó kis körmöt, itt is sokat unatkoztunk, volt hogy a zsákhordó teherautó éppen elindult visszafele, a zsákok már be voltak építve és újra ücsörögtünk. Olyan fél 4 körül pörgött fel a dolog, akkor beállítottak még egy teherautót, így elég folyamatos volt a munka. A helyi asszonyok nagyon aranyosak voltak, hoztak üdítőket és ásványvizet.
6. Este mindenki hazajött, itt a szervezésben volt némi kommunikációs zavar, hogy ki kit hova szállít (Hella :-).
Összefoglalva: egy lelkes, aránylag nagylétszámú (nagyjából annyian voltunk mint a helybéliek) mentőcsapatot érdemes lenne olyan helyre irányítani, ahol maj' bele lehet szakadni a munkába, így kissé demoralizáló volt az egész. Amúgy jó buli volt, jó társaság jött össze, mindenki kellemesen megégett, sőt volt aki enyhe napszúrást is kapott, én pedig megittam egy halom sört. (A tervezettnél többet, több időm volt rá :-)
A TV2 tisztelt stábjának pedig üzenem: NEM egyetemisták voltunk!!! Legalábbis RAMBO, én meg a többi kollégáink semmiképpen. (Nem mintha degradáló lenne, hogy valaki egyetemista, én is voltam, de mégiscsak hősiesebb és példamutatóbb, ha valaki a rendes napi munkája mellett megy még le hétvégén zsákot pakolni, és erre hadd legyünk már büszkék. :-) (A szmájli nem a TV2 tisztelt stábjának szólt.)