Igazság80 Creative Commons License 2023.09.13 -1 0 1572

Olyan kijelentéseket ne tulajdonítsunk már az enyémnek, amelyeket még csak szóba sem hoztam.  Én az angol "face to face" dologról sem beszéltem, meg semmiféle Chicago várost nem említettem meg, főleg nem beszéltem annak magyarságáról.    Úgyhogy mások kijelentéseiért aligha felelek, ha volt egyáltalán ilyen bárkitől amit írsz.   De azért itt is látszik, hogy a hangalak módosítása egy bevett szokás az ÁTVEVŐNÉL, mert az előzmény egy ehhez hasonló indián hangalak volt. 

A GYUFA dolgot tudom mikor kreálta a nyelvünk, de ki tudja tán csak újra felfedeztük a szót.   Simán megtörténhet.    A görög "hibátlan/kifogástalan"  ÁPSOGOS dolgot meg fenntartom hogy az a magyar ÉPSÉG(es) szó lesz nagy eséllyel. Mert stimmel + van is ilyen szavunk voltaképp rokonértelmű jelentéssel.   De itt nem egy szavon van a lényeg meg a hangsúly.  Gyakorlatilag szinte már sorozatban írom az "idegen" szavak mögötti magyar jelentéseket, fenntartom a jogot hogy 1-2 szónál hibázhatok akár,  benne van a pakliban bárkinél.   Elég ha a túlnyomó része oké.

De a nagy részük amit előhozok, teljesen logikusan és láthatóan magyarul van értelemmel felruházva.  egy TESZTOSZTERON szó mögött egyértelműen látszik a hormon fő szerepe, TEST(re) +OSZT(ott)+ERŐ ,  és 100 számra lehet az ilyeneket írni, ezt az nem veszi észre aki nem is akarja,  ha ezek valakinél csak véletlen egybeesések, azzal én mint mondtam nem is kívánok a témáról tárgyalni, mert  akkor az az ember vélhetően részrehajló és elfogult és nem is akarja észrevenni azt, ami az orra előtt van voltaképpen.     Egyetlen mély vallásos finnugor hívőt sem akarok győzködni mert teljesen értelmetlen.  

Csak azzal lehet mit kezdeni aki már minimum eljutott odáig gondolatban hogy másképp is lehetséges...

Előzmény: Avarrajz (1570)