Igen, tök igazad is van, felesleges volt belemenni, csak épp olyan kedvemben dolgoztam a gép előtt, hogy kikapcsolt a kódolás mellett....
Egy dologban persze igaza van (Azt gondolja újat mond vele ha 100x leírja akkor még újabbat), sajnos robogunk valami felé, és ebben a napelem nem lesz csodaszer, mert élünk fel mindent, hatalmas az energiaszint felhasználásunk, magasabb mint a bolygó regeneráló képessége. De ezt kb mindenki tudja itt errefelé, szerintem ez nem kérdéses, felesleges pirosan kéken nagybetüvel leírni, ezen túl van már rég itt kb. mindenki.. A napelemet okosan alkalmazva viszont eme hatás ellen dolgozhatunk valamilyen mértékben, ami persze nem elégséges szint sajnos, ennél a világ helyzete összetettebb és rengeteg drasztikus dologra lenne szükség, amit valszeg a komfortvilágunk miatt nem fogunk feladni (emberiség szinten), ahogy az illető sem, max csak részben. De ez már nem a topic témaköre innentől.
Én alapvetően saját ismereteim alapján nagyon jó eszköznek tartom a napelemes lehetőségeket, sokmindenre alkalmas lenne megfelelő kritikus mennyiség elérése esetén intelligensebb hálózatok és rendszerek mellett, rengeteg paraméteren, hálózati összetevőn és az energiatermelés mikéntjén tudna javítani, de véleményem szerint nem ad teljes megoldást mindenre, csak egyre jobban közelíti azt ahogy fejlődik és növekszik a térnyerése. Az hogy ezt meg hogy árazzák milyen szaldóban nem szaldóban bruttó vagy semmi alapon, az egy másik oldala, ami persze az előbbitől sem teljesen független - ez másodlagos és sok szempontból inkább politikai részvényesi stb kérdéskör több oldalról kompromisszummal kísérve.
És emellett egy jó hobbi is :-)