ksanyi52 Creative Commons License 2023.09.09 0 1 13635

Szerintem te nagyon összekeversz valamit. Mondjuk a fogyasztást a kiegyenlítéssel. Nekem van 3 kis szigetüzemű napelemrendszerem. 1 db 100+100, és 2db 150+ 150 Wattos, egymással párhuzamosan kötve, 3 db diódával szétválasztva egymástól. 3 voltampermérőn látom a fogyasztást, termelést. Ha fel van töltve az akku, akkor csak 1 rendszer működik, amelyik a legtöbb áramot termeli, ( van amelyik délelőtt, van amelyik délután kap több fényt) .Ha rákapcsolok egy bizonyos terhelést, akkor belép a második, és majd a 3. Ha mondjuk 30 Ampert veszek ki a rendszerből, akkor már nem győzik a napelemek, és az akkuból is vesznek ki, na ezt nevezed te kiegyenlítésnek. Én pedig úgy fogom fel mintha az első lenne a napelem, a 2. lenne a hálózat, a 3. lenne az atomerőmű, és a 4. lenne az import. Na most ha többet fogyasztok, akkor először a hálózatból veszem ki ( amit a szomszéd termel) Ha már ketten sem győzzük, akkor az atomerőművét, és ha még ez is kevés, csak akkor importálok. ( vagy esetleg még előtte a gázszabályzó odahúzza a kart hogy több energiát tegyen a rendszerbe. De ez csak elmélet. Ha nekem szigetüzeműm van akkor hol termelek én  több co2? Míg nem volt addig id öntöztem, használtam a műhelyben a rádiót, flex-et, esztergát, stb. Van aki ezzel keresi a kenyerét, más meg a hobbijának hódol. te meg maradj a kőbaltánál, és akkor valóban nem kell napelem!

Előzmény: Lazy Dick (13610)