pásztorkutyaterel Creative Commons License 2023.09.09 0 0 13600

Hogyne érte volna meg ! Mikor a házat szigeteltem már épp aktuális lett volna  a második pucolás . Csak a szigetelőanyag árával plusz némi felrakási pluszköltséggel volt több ,vakolat amúgy is kellett volna . Ez fűtésben 60-70 % kb 4 köbméternyi fával fűtök az alant írt 16 helyett igaz ebben már benne van a klíma is . A faelgázt én terveztem meg az itteni fórum tapasztalatai alapján azóta is tökéletes . A kazánt, puffertartályt , laddomatot ( kazánvédő) mindent a netről szedtem össze félár alatt ,gombokért szerelték  be . A fűtésszerelők nemigen láttak ilyet a haver egyszer javított már faelgáz rendszert , eljött mondtam neki mit hogyan akarok, megcsinálta oszt jó napot . A napelem szintén beillett az elképzelésbe mert már akkor régen tervben volt az elektromos autó csak hát a csóróság, meg az elképzelés volt más . Mikor kitört a háború akkor született meg a döntés most vagy soha  ,mivel világos volt előttem ,hogy az üzemanyag rövid időn belül horror áron lesz ha lesz . Mivel nem volt lóvé lett egy Renault Fluence 2.2 milláért   ami kis hatótáv és nem egy megbízható jármű ( itt azt mondták a topikon ,hogy most adjam el és vegyek lottót ) azért egy kicsit megtartottam de hallgattam rájuk és megszabadultam tőle ,így lett a Zoe 300 km hatótávval ,ez már nekem mindenre elég . A napelem  és elektromos autó kombó már majd 3 millánál tart így a napelem már megvan .

Az autót meg amúgy is ki kellett volna cserélnem a (26 éves Stratust) most egy 5 éves autó pont annyiba kerül mint a Zoe ami  termeli a pénzt védi a környezetet, a fosszilis meg vinné és pöfögné a co2 ezerrel . No hát röviden ( hosszan ) ennyit .

Előzmény: inrock (13574)