Hakos72 Creative Commons License 2023.09.09 0 0 496

Volt egy jópár Silver szlovén penge már a kezemben, és kettőnél volt kovácsolási hiba. Azoknál nem egyenletesen volt kovácsolva a vastagság, az egyiknél egyszercsak az él felénél vastagabb lett a penge, és ott egy hullám is képződött az élben, nem lehetett kikalapálni, benne maradt a gyári hullám. A másiknál is vmi hasonló volt, ráadásul azt vkinek rendeltem, és  hülye fejjel megpróbáltam kijavítani, így már vissza sem lehetett küldeni, végül féláron elvitték gyakorolni, buktam rajta... Azóta Silvert nem rendelek internetről. Egyébként ha jót küldenek, akkor tök jó penge, nekem is van egy hibátlan 60-asom. Inkább a hosszabbakkal szokot néha gond lenni. Ha lehet, érdemes válogatni (átnézni, hogy egyenletes legyen a vastagság mindenhol, és az ívek is egyenletesek legyenek), de ez minden pengére igaz, csak van ahol szigorúbb a minőségellenörzés...( A Fuxnál is van ami szebb, van ami kevésbé, de ott még mindegyik teljesen használható volt) A szlovének meg szerintem ellenörzés nélkül a selejtesebbeket is lazán elküldik a nagykereknek...  Vagy ha egyenetlent küld a webshop, egyből vissza kell küldeni, visszaveszik-cserélik bár a postát talán akkor is bukja az ember. A tényleg kovácsolt pengéknél rengeteg a kézi munka (pl Fux, Falci, Silver), ott is lehet a kovácsmesternek rosszabb napja, vagy vki betanuló stb... , csak van ahol szigorúbban átnézik csomagolás előtt szerintem, van ahol nem. 

Előzmény: Viduka78 (495)