TK421
2023.09.06
|
|
0 0
473
|
Mit kaszálok és miért?
Évi 2-3szor kaszálok bizonyos területeket, hogy legyen ott élővilág ("méhlegelő" ahogy mostanában hívják), a levágott anyaggal vastagon körbemulcsolom a gyümölcsfákat, amiket nevelek. Van egy fűhöz való Fux kaszám, meg egy durva cserjekasza. A sima kaszával 100-150 m2/óra tempóban haladok fű összegyűjtésével együtt (ami ugye mivel rendet vágunk azért nem olyan nehéz, csak el kell vinni az aktuális fa alá). Csendes ezért nem zavar senkit, jó mozgásforma is, nem akarok szenvedni a motorossal aminek mindig van valami baja (ezt egyedül "megszerelem" ha kell bármikor), nem akarok beöltözni kaszáláshoz nyáron, plusz jobban is meg tudom figyelni hogy mi történik a kertben ha kézi kaszálok, és nem is zavarom meg az élőlényeket nagyon vele (bár most nyáron kettévágtam egy siklót, szomorú is voltam). Van olyan terület is, amit májusban lekaszálok, azután szeptemberben kasza+cserjekasza+rendes fűnyíró kombóval lerendezem, közben egész nyáron zajlik ott az élet, nekem viszont nincs vele a nagy melegben tennivalóm, ami pont jó. Ja, meg ha éppen valahol pár tíz m2-t ki kell igazítani, levágni, akkor arra is pont jó, nem kell benzin, lehet reggel korán, este későn, nem kell rákészülni, gyorsan megvan. Igazándiból mindig csodálkozom, amikor párszáz m2-es telkekhez mindenféle gépeket vesznek, viszik szervizbe, veszik bele a benzint, stb. Minek? Egy kasza sokkal egyszerűbb, és mindenki jobban jár vele: én , a szomszédok meg a természet is. 1000-1500 m2 felett azért már munkásabb, de ilyen 500-800 m2-nél egyértelmű a választás
|
Előzmény: Viduka78 (472)
|
|