IsKol
2023.09.03
|
|
0 0
27462
|
Hét elejéig el sem tudtam képzelni ilyen cukortartalmat mesterséges napfény hozzáadása nélkül ...
A rozi tegnap reggelre mintha elindult volna, kis világos habképződés a barnás-selymes habrétegben bár ez nem csoda mert 14-15°C között van a must hőmérséklete tartva. Valószínűleg télen nem kell forralt bort készíteni mert a 15-ös alkohol (ha kierjed teljesen) "tüzessé" teszi a bort ;-)
A maradék cefre meg erjed rendesen, valószínűleg elérte a zajos erjedés csúcsát mert 24 óra alatt veszített 6 Brix egység cukrot illetve a hőmérséklete felszaladt 22,6 °C-ról 26,2°C-ra.
De ez mind semmi a pincében (előtérben) tapasztalható, mindent belengő szedres/meggyes/fűszeres/lekváros illathoz képest. Megfordult pár kékszőlő a pincében de ilyen mesés illatot még egyik sem adott.
Szóval, a Néro eddig tetszik... |
Előzmény: szervezkedő (27461)
|
|