A végső idők leírása.
5 Mózes: 4.27.
A biblia hogyan jövendölte, meg ezt: És az Úr szétszór titeket a népek közzé, és szám szerint kevesen maradtok meg a népek között, akik közzé visz titeket az Úr.
Második Törvénykönyv 12. fejezet
A DEUTERONOMIUM TÖRVÉNYEI
1 Ezek azok a parancsok és törvények, amelyeket meg kell tartanotok azon a földön, amelyet az Úr, atyáid Istene adott neked, mindaddig, míg éltek a földön.
A kultikus helyek. 2 Azokat a helyeket, ahol a népek, amelyeket nemsokára kiűztök, isteneiket imádták, mind romboljátok le a földig, a magas hegyeken, a dombokon és a zöldellő fák tövében. 3 Zúzzátok össze oltáraikat, törjétek szét kőoszlopaikat, égessétek el szent fáikat, semmisítsétek meg bálványaikat, irtsátok ki a nevüket is erről a helyről. 4 De az Úrral, a ti Istenetekkel ne tegyetek így! 5 Csak azokat a helyeket keressétek föl, amelyeket az Úr, a ti Istenetek majd minden törzsetek körében kiválaszt, hogy oda kerüljön neve, ott legyen lakóhelye. Oda menjetek!
Második Törvénykönyv 31. fejezet
3 Az Úr, a te Istened maga fog előtted vonulni, ő fogja ezeket a népeket előtted megsemmisíteni, hogy örökükbe léphess. Józsue fog éleden haladni, amint az Úr mondta.
( 2015.10. 14. ) Dániel könyve 10. fejezet
Gábriel angyal megjelenik Dánielnek. 10Ekkor megérintett egy kéz, s térdemre és tenyeremre segített. 14 Magam pedig eljöttem,
hogy tudtodra adjam: mi fog történni népeddel a végső napokban, mert a látomás azokról a napokról szól.”
Az angyal megerősíti a prófétát.15 Míg ilyen módon beszélt hozzám, szememet a földre sütöttem, és hallgattam. 18 Erre ismét megérintett az, aki embernek látszott és megerősített. 20 Ekkor megkérdezte: „Tudod már, miért jöttem el hozzád?