Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.01 -1 1 82550

Először is, szerintem minden biológiai élőlény ami az űrben él az egy hülyeség.
Tisztázandó hogy szerintem a Star Trekben a Kristály Lény az nem biológiai lény a szó szoros értelmében, mint a csiga vagy a bálna. Az szerintem létezhet az űrben is.
Az Farpoint küldetésben lévő űrizék meg hát... na ott is csak a fejem fogtam.

Azaz szerintem az űrcsiga is, a mynock is hülyeség, a hiperűrben utazó űrbálna meg végképp eszement baromság.
Sajnos Lucas kezdte az űrcsigával amit már akkor is utáltam, és csak kaput nyitott vele.
Ez a szilikon alapú élőlény amiről írnak ennek lehet értelme szerintem, de hogy az űrcsiga vagy a mynock nem az volt az hót ziher.
A gravitáció meg szintén probléma ott.
Számomra az az egész rész értelmesen nem magyarázható.
Szerencsére igazából nincs is nagy jelentősége, mert a csiga és a mynockok csak arra lettek használva, hogy feszültséget keltve megsürgessék a főszereplők távozását. Ha a történetből kimaradnak akkor is pont oda jutunk csak kicsit később.

Az űrbálna viszont egy totális abszurdum. Legalább olyasmit találtak volna ki aminek egy kevés értelme van, mint a Kristály lény, aminek léte magyarázható. És érdekes, nem e világi.
Ez meg egy bálna! Egy hiperűrben utazó, légkörben repülő bálna! Ez 6 éveseknek való.
Ráadásul ez a nonszensz bálna szükségtelen. Van hiperhajtómű.
És minek átmenni másik galaxisba? Talán ebben már az összes létező lehetséges világ fel lett tárva?
Vagy inkább azt képzelte az eszement Filoni, hogy ettől érdekesebb lesz?
És akkor most át lehet írni a kezdőmondatot:
"Réges-régen, néhány messzi messzi galaxisban."

A különböző weboldalak meg csak leírnak mindent ész nélkül, amit valaki valaha leírt, vagy leforgatott, vagy stb... mint Star Wars. Önmagában nem ér semmit, mert tele vannak elképesztő mennyiségű baromsággal.
Nem igazolnak vagy magyaráznak semmit, ha nincs értelmes magyarázat a leírásban, ami nem ütközik bele valami másba.

Előzmény: Hiryu27 (82543)