igen, erre én is gondoltam
este egyébként megnéztem a jelenetet és még valami az eszembe jutott:
azért ez az aszteroida elég nagy! domborzata van, kanyonok meg minden... szóval nem kicsi
ha ez egy felrobbant bolygó (a felszíne alapján arra tippelnék) maradéka, akkor szép nagy ez a maradék
egy Star Wars-ban simán elképzelhető, hogy egy komplett barlangrendszert, benne a nagy gilisztát is tartalmazza, ha kicsit odébb mennek, talán még Sarlacc lények is vannak benne, vagy ki tudja mi minden még
mint amikor én kifordítok a kerti ásóval egy göröngyöt és néha abból is kilóg egy giliszta :D
és ha így, akkor az sem kizárt, hogy valamiféle légbuborék is megrekedt ott valahol, mondjuk a barlangban, ami (egyelőre) elegendő a gilisztának, és ha már van ott egy kis légköröcske, akkor talán gravitáció is van ott valamennyi :D (vagy azért van ott valamiféle légkör szerűség, mert gravitáció is van) no, nyilván ezzel már messzire megyek, de így némileg magyarázható a dolog
persze, akármekkora is ez az aszteroida, az egészen bizonyos, hogy mondjuk a föld bolygónál sokkal-sokkal kisebb, szóval az elég hülyén néz ki, hogy hőseink pont úgy sétálgatnak rajta/benne, mintha a földön volnának
de akkor az SW-ben csak akkor van súlytalanság, ha konkrétan nincs a talpad alatt semmi? akár egy kisebb aszteroidán is van, a lényeg, hogy rá tudjál állni valamire? :D