Old Vic Creative Commons License 2023.08.30 0 0 24633

...sorry, de ez a felsorolás  nem válasz a djuice által felvetett kérdésre, amely kérdés engem jó ideje izgat, de nem látok át rajta eléggé...asszem ebben nem vagyok egyedül...

-Alapból: a modellező technika elvileg maga állít digitálisan elő minden egyes hangot, a programmozó elvárásai szerint, real-time, hatalmas computer-teljesítve mozgósítva,,.tehát miden egyes hang elvileg "művi". Hogy mennyire autentikusan szól, az a programmtól ill. a tervezőtöl függ...Előnye: egyrészt megspórolja a nagy sampler-készletek tárolását és mozgósítását, de egyúttal saját kénye-kedvére "teremti" meg  soundot, és egyben (akár  irreálisan) nagy "tweakelési" lehetőséget kínál. (Pl. egy zongora, aminek 6 méteres soundboardja  lenne, több méteres húrokkal...((Nem offolni akarok, ha itt a zongorára utalok, ahol a problémák és követelmények sokszorosak egy Hammond-klónozáshoz képest, egy mai sampling zongoraszoftver pl. 25-30 GB mintát hordozhat és mozgósithat!- (amúgy ezt egy hardware DP sem válalja...) -Viszont azt vélem tapasztalni, hogy a modellezők sem "a kályhától" indulnak ki, hanem ők is valamilyen mintából indulna.k ki, ezt eleinte nem verték nagydobra, de mostanság már megnevezik a forrást, illetve egyre több tényleges hangszer-választékot neveznek meg, csábításként.)) - Mindez látszólag az modellező orgona klónozókra is igaz. A Roland a VK-nál anno még szemérmesen (nyilván lizenz-jogi okokból) nem nevezi nevén a gyereket, vagyis a kiindulási Hmmond modelleket, csak "hagyományos" orgonákat emleget- de ma már nyíltan megadják a gyártók a különböző -természetesen Hammond- modelleket,  egyre növekvő palettát, ez végül is csábitja a vásárlókat. De a tényleges "modellezők" tényleges eljárásait homály fedi -nyilván a különböző konstruktőrök külünböző trükköket is alkalmaznak...

Véleményem szerint valójában mindenfajta klónozás valamilyen keveréke a szimpla  mintavétel ill. modellezői eljárásnak.

- "...gondolom ott szétfésülték a 9 drawbarra. A Legendnél is állítható a 9 drawbar sránya, csak egyszerre szólalnak meg."

...fenti mondatot nem tudom értelmezni - nyilván az én hibám...

-V.

Előzmény: tehtube (24632)