A péntek délután jó részét a harmadik Terézvárosi Fesztiválon töltöttem. Sétáltam, nézegettem, és főleg beszélgettem. Kezdetnek a tűzoltózenekar előadását hallgattam, méghozzá örömmel! Ezzel nem voltam egyedül, sokan megtapsolták őket, és jó egynéhányan mentek utánuk. Szép piros díszegyenruha, csillogó sisakok és szintén ragyogó rézfúvós hangszerek, öröm volt rájuk nézni. No mg hallgatni is.
A sátrakban jól felkészült és beszélgetni szerető emberek ültek, éltem is a lehetőséggel. Kezdtem a Bábszínházzal. Miután kiderült, hogy láttam a Szerb Antal-kódot, máris volt közös téma. Van felnőtt előadás most is, a legjobban a Frankenstein érdekelne. A Katona József Színházban megtudtam, hogy igenis lesz Színházak Éjszakája, csak éppen nem tudni, mikor, milyen helyeken, és mi lesz a program.
További érdekes beszélgetésre került sor az Állambiztonsági Szolgálat Levéltáránál. Mint kiderült, szeptember 16-17 lesz a Kulturális örökség napjai rendezvény, Érdekesnek ígérkezik! Főleg az Egri bikavér és a szocializmus című. Hátha kóstoló is van?
A Cervantes Intézet is képviseltette magát, nem csak Spanyolország, de Mexikó, mi több, Chile is. Kaptam egy füzetkét, ami Chile látnivalóit ismertette, a Húsvét-szigetet is ideértve. De jó lenne látni! Főleg a gleccsereket.
Természetesen bőven volt enni-innivaló is, ettem egy lángost. Persze több más is, például csurros, de hurka-kolbász is. Innivaló is bőven akadt, az üdítőtől a pálinkáig Volt jó néhány asztal és pad is, aki elfáradt, vagy enni akadt, az nyugodtan leülhetett.
A látottak csak kis részét ismertettem, de aki meg akarja nézni, nem késett le semmiről.