Igazság80 Creative Commons License 2023.08.26 0 0 1429

" Kezdő alterként az hittem....."  

Az nem "alter" aki a hivatalos narratívával vág fel. A vízipisztoly sem fegyver, csak fegyvernek látszó tárgy.))  Nekem teljesen felesleges ezeket bemásolni, mert ismerem jól őket, minden szó amiről épp írok annak a hivatalos variációja is ismert számomra.  Ennek tudatában írok rendszeresen.

Tehát ha mást írok, azt jelent hogy nyilvánvalóan nem értek egyet a nézetükkel.   Meg mi az hogy "ténytisztelet"?...   Attól még nem lesz tény valami, mert egy hivatal jelent ezt ki.  Sőt, ha egy hivatal bármit tényként állít, akkor már célszerű gyanakodni,  nagyjából a hivatalok általános igazmondási százalékukat figyelembe véve.

A tényként állított kijelentések jelentős százaléka később megdől.  Még a korának "nagy"  tudósainál is ez a helyzet.   Elég csak Lord Kelvin  "tény"-ként  állított mondatat megnézni:

"A rádiónak nincs jövője"   ---  Jelenleg is köszöni szépen, jól van. 

"A röntgensugár szemfényvesztésnek fog bizonyulni"  ---  ja, ennyit a tényekről, frankón megvan a dolog és működik.   A kijelentés bizonyult kamunak, nem a röntgen.

"A levegőnél nehezebb tárgyak sohasem fognak repülni"  -- jelentette ki ezt tán 1885-ben ha jól írom, és ezt a baromságot még akkoriban "tudományos" akadémiák is kijelentették.   Na már most egy testvérpár leszarta ezt és nem tisztelte a "tényeket"  és alig 18 évvel később elkezdtek repkedni a levegőben.)) egy levegőnél nehezebb tárggyal.

Láthatjuk azóta hol is tart már a légi közlekedés...   Ennyit a tényekről.   Meg a lapos földekről, mert az is megkérdőjelezhetetlen volt, egy az emberiség nem éppen legfényesebb idejében. 

IGAZ szóról:   itt sem jó a hivatalos etimológiai írása, nincs köze a JOG szóhoz ennek.  Gaz sincs a szóban a megegyező hangalak ellenére természetesen, bár vettem a lapot hogy ez mi.  Ami IGAZ az ÍGY van AZ, ÍGY+AZ az IGAZ csak nem GY-vel van már..  Ez már összetett szó lehet.    Sőt, régi szövegekben, irodalmi műben is szerepel az IGAZ szó IGYAZ formákban is ugyanilyen jelentéssel...

Előzmény: Avarrajz (1428)