Calamayca 2.0 Creative Commons License 2023.08.25 0 0 17442

üldözött a NAV ... 

másodjára csinálták meg velem életemben ... 

először mikor visszaadtam a vállalkozást, utána üldözött az APEH, de elég kitartóan, mind magasabb késedelmi díjakkal, mire kézzel írtam nekik egy hatáltalánosos, kockáspapíros levelet 1. osztályos betűkkel, rettenetes helyesírással, kb ebben a stílusban: 

• ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • MÚNKÁTT KERESEK!!!
  • Fris nyugdilyas családanya vagyok. Háromm gyermeket felneveltem hatt unokával. Dalykáltam öket, mikor betegek voltak és kötösztem már bibit. Egycer perig lecseréltem a vízes borógatásot az anyósom fejérőll. és a nászaszonyom tyúkszemét is kivágtamm.
  • Szeretem az idösseket, és ismerem az empátia szót is. Szavat. szótt.
  • Válalokk idöss empert nagy empátiávall szeretéssel. szeretet tejessen látom el a bajukat. mindent elválalokk mósók, főzők, takarítók. szükkség esetébe tetőt javitok kertet is ásók. nénit bepelenkázok.
  •  
  • telefonálni tessenekk!
  • szűvel lélekvel jeligére ..
  • -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

nah, kb így nézett ki az APEH-levél is, amit elkűttem nekílyük ... arra emlékszem, úgy kezdődött, h: HIVATKOZOKK!

mire válaszoltak!!!, h nulla tartozásom van! mély tisztelettel ... 

mosta' meg megin' üldösztek, mert vmi gebasz lehetett a rencerbe, és nem volt leregisztrálva az egészségbiztosításom ... nem tom, mit művelhettek, de legutoljára, amikor olvastam a papírformátumú levelüket, hú, vmi párszázezer Ft volt említve, ami már jó pár éve volt ... én meg úgy voltam, vogonho' nem megyek, majd jönnek, ha vmit akarnak ... a gyóccerfelírástól tartottam mindég, h eccercsak nem lesz zöld a lámpám, de ott minden rendben volt, gondoltam, akkor minek mászkáljak én ilyen flottákhoz ... 

nade ... már nem tudom  mi a faszomér', de csinyátam üfkaput, és itt bazmeg megtaláltak a rohadékok ... jött a mail, h számlaegyenleg ... namondok magamnak, ezek b+!, itt megtaláltak a szájbertérben, h rohaggyanak meg ... mondok magamnak, mennyi lehet ez a pénz, ha pár évvel ezelőtt párszázezer volt, most mit fognak kérni tőlem???

nagyon be voltam szarva ... mostanában éppen temetem magam többek között kortizol-hiány okán is ... hát, mire megfaragtam az új jelszavamat az üfkapun, éresztem, h bizony a kis mellékvesém termeli a drága ... szegény nem tom, milyen állapotban lehet, de termelte .. szépen az összes szervem működése helyre is állt addig az ideig ... drágaédesjóó szorongás-stressz, az ÉLET maga! ÉDES APEH! vagy NAV, vagy kijafaszom ... szóval valahogy bekecmeregtem az üfkapumba, és kiderüle, h vmi huszonvalamennyi elmaradásom van késedelmi pótlékkal együtt ... ami elképzelhető, mert két váltás között lehet, kimaratt párhavi EÜbizti ... 

nyahh, szóval ... adótartozással ezeket kell csinyáni, oszt béfogják a pofájukat!

elmehetek adótanácsadónak ...