Pardon Creative Commons License 2000.04.21 0 0 4
Tisztelt Asztaltársak!
Engem az a kérdés foglalkoztat leginkább, hogy:

Kinek kell az ilyen alkotmány?

Hát nekem nem az biztos, viszont a hatalomnak bizonyára nagyon kényelmes, hiszen egyszerűen lehetetlen kiebrudálni Őket a döntési pozíciók-ból, még akkor is ha teljesen egyértelmű az alkalmatlanságuk.
Megértem én, hogy stabilitás kell a kormányzás-hoz, de azt gondolom ez már nem az ország polgárainak érdekeit szolgálja, hanem a foggal-körömmel pozíciójukhoz ragaszkodó politikusok egyéni és kicsinyes érdekeit.
Csak egyetlen példát mondanék. Könnyen meglehet, hogy egyik miniszterünkből köztársasági elnök lesz, pedig eddigi pályafutása során még csak rombolt. Bevezetésként szétrombolta azt a pártot amelynek Ő maga is tagja volt csak azért, mert egyes párttársai nem kivánták teljhatalomhoz juttatni. Jelenleg a mezőgazdaság lezüllesztésén fáradozik, s minden jel szerint sikerül is Neki, hiszen a KHS adatok ezt egyértelműen igazolják.
Csurka után a leginkább elutasított közéleti szereplő.Mindezek ellenére mivel az alkotmány, - alkotmánybírósági értelmezése alapján - nem írható ki népszavazás a köztársasági elnök személyére lehet hogy köztársasági elnök lesz.
Hát ez az ami nagyon szomorú.