az utóbbi 10-12 évben nem követtem az atlétikát, pár számot kivéve nem volt fejlődés, de az aranyhoz szükséges ereményeket nézve mondhattam volna azt is, hogy 30-40 éves eredmények elegendőek az aranyhoz.
megnéztem, 2009-ben ezt irtam:
"legalább az tudható h. az eredményeket nézve a magasugrók biztos nem doppingolnak, 20-30 évvel ezelőtti eredményeket érnek el.
lám, akadnak tiszta versenyzők a világ élvonalában :DDD
bár a kalapácsvetés is ilyen mostanában, a női súly, diszkosz még inkább.
akad pár olyan csúcs, amelyek az utóbbi 5-6 év eredményei alapján megdönthetik a minden idők leghosszabb ideig fennálló atlétikai világcsúcsa címet :)))"
és ezt
"ahogy nézem, a nőknél is van több olyan szám (100, 200, 400, súly, diszkosz pl.) ahol hacsak nem jön valami géndoppingos hölgyemény, el sem tudom képzelni mikor döntik meg a már most is 20-25 éves rekordokat."
14 év eltelt, most sincsenek közelebb jópár csúcs megdöntéséhez, na jó, a 100-200 talán már nem elérhetetlen, de helyette a távol (és talán a magas) cserébe felvehető erre a listára, ahol még jósok évig a jelenlegi 35+ éves világcsúcsok nem lesznek megdönthetőek.
Legalább olyan extrém esetekben, mint a súly, ahol az évezred legjobb eredménye nem fér be a top 100-ba (azt is egy jó eséllyel doppingoló orosz érte el, még 2000-ben, http://www.alltime-athletics.com/wshotok.htm) vagy a diszkosz, ahol az évezred legjobb eredménye a 71-ik helyre elegendő, miért nem törlik el a régi világcsúcsot és állapitanak meg egy új alapvilágcsúcsot?