Tényleg nem akarok ünneprontó lenni, de nekem ez a 70. jubileumi sor valahogy kicsit nagyon kevés! Nem számbelileg, hanem ötletben, minőségben. Nem nagyon tudom hová tenni. Semmiben nem hozza vissza számomra a nosztalgiát/ a régmúltat. Most ettől a színösszeállítástól kellene hanyatt esnünk???
Tényleg nem kötözködésből írom, pláne, hogy látom, Neked tetszenek. (Nekem is bejöttek/ bejönnek olyan cuccok, amik másnak meg nem.) De valahogy kicsit "távolabbról szemlélve": kevés, na.
Nézzétek meg, a Lego pl. miket villant az évforduló(k)ra. Tudom, "ribizlit a dinnyével" hasonlítom össze.
A MB-nál még a ráutalást sem érzem, hogy egy nemzedék játéka, szenvedélye volt. Pl. hol vannak a régi mintájú/ stílusú dobozok, nyitható alkatrészek, vagy a kihagyott ziccer: Rolamatics ???? Az opening parts szériát adják el - külön, qva drágán - úgy, mintha most találták volna fel a kanálban a mélyedést.
Úgy látom, a "Special edition" szinte minden darabja megjelent már jóval korábban (de nem a klasszikus időkben), csak kapott egy fura színt..., oszt ennyi.
Megúszós....
(A doubledecker grafikája egészen tűrhető. "Pörgő, elmosott, csili" kerekekkel még ütősebb lehetne.) Tudod mi jut erről eszembe? (OFF) pl. a felvidéki, vagy erdélyi magyar emlékek, amiknél - kénytelen, kelletlen - "megünneplik" a többszáz-éves évfordulókat, de közben igyekeznek tűzzel-vassal eltüntetni a nyomát, hogy az valaha magyar volt. Szóval ilyen hatása van a "tulajdonos-váltásnak" :(
Nem értik a lényeget, nem értik a szellem(iség)ét.