Elminster Aumar
2023.08.22
|
|
-1 1
220
|
Szépen leírtad ugyanazt, amire én is utaltam: szavak sormintáinak emberszerű kommunikációt mímelő készítésére képes az MI csetrobot. Hogy pontosan miről is szól az adott kommunikációt mímelő sorminta-szöveg, arról halvány lila fingja nincsen mert NEM ÉRTI a mondandót, csak "ismeri" az információkat: ott van a betanításra használt szövegkorpuszban, és abból dolgozik "automatikusan". Viszont nem képes bonyolultabb összefüggések, korrelációk, képzettársítások és hasonló mentális műveletek végzésére, amik az emberi gondolkodás legalapját képezik. Így aztán fel se merül az MI-ben hogy ami kettő-három független infót összedolgoz, abból egy hamis összefüggés jön ki, vagy hogy négy független infó együttesen cáfol egy ötödiket, mivel nem képes a négy független infót helyesen kapcsolatba hozni. Nem képes felismerni, hogy mi igaz és mi hamis infó.
A csetrobot NEM GONDOLKODIK. Csak fecseg. Ennyit tud.
(És mint írtam volt: azért olyan félelmetesen csodálatos az emberek többségének, mert ők is csak ennyire képesek. Komolyabb gondolkodás nélküli fecsegésre.) |
Előzmény: Törölt nick (218)
|
|