CBNora Creative Commons License 2023.08.19 0 1 27063

Nem akartam paradicsomot befőzni, de egyszerre nagyon sok megérett, rengeteg meg is repedt, muszáj volt valamit kezdeni velük.

Nem akartam sokat vacakolni vele, úgyhogy hámozott paradicsom lett saját lében. Jó érettek voltak, meg lehetett hámozni forró vízbe dobás nélkül is. Földaraboltam, este egyet forraltam rajta, hogy levet eresszen és ne romoljon meg másnapig (este már nem volt lelkierőm üvegeket keresgélni). Reggel kb. 3 decis üvegekbe mertem és az automatában kidunsztoltam. 6 literből lett 17 kis üveg.

Levesekbe szoktam paradicsom tenni, egy-egy ilyen üveg pont jó lesz egy adaghoz. Ehhez szoktam egészben lefagyasztani paradicsomot, de így legalább nem foglalja ott a helyet. És persze nem vész kárba a paradicsom.

Közben kimostam egy csomó magot is a felhasznált fajtákból.