Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 75

Nyilván előzetes bírálat nélkül ilyen helyre nem kerülhet fel egy anyag.

De nem értem, miért nem azon dolgozol, hogy a "hivatalos tudomány" képviselőivel elfogadtasd az eredményeidet.

Egy ilyen "publikálni, mindegy, hol" akciónak csak az lehet az értelme, hogy ha később valaki más, a "hivatalos tudomány" elfogadott művelői közül hasonlót publikál, rámutathass, hogy "na, ezt én már jóval előbb közzétettem, én vagyok a jani".

De addig, ha egyáltalán ez megtörténik, az ilyen "publikálás" olyan, mintha nem is lenne.

A tudománynak egy alaptulajdonsága az, hogy önellenőrző, önkorrigáló, és már ahhoz kell egy hitelességi tőke, hogy valakitől bírálatra elfogadjanak valamit, azután jön maga a bírálat.

Ezt kikerülni értelmetlen, mert az eredmény úgy csak annyi lesz, mint egy bulvár-fanzazy kiadványnak... csak ezt még csak el sem olvassa senki.

Tudós azért nem, mert ő csak komoly helyen megjelent komoly anyagokat olvas, másra ideje  és energiája sincs, nem tudós meg azért nem, mert őt magát meg csak a saját maga kis nyünyükéje érdekli, az, hogy azt a nagyközönség elá tárhassa, és a másik hasonló cucca nem nagyon izgatja.

A publikálás rendes, bírálat utáni megjelentetést jelent.

Szerintem a "bárhol, csak tegyék közzé" értelmetlen, mert az olyan, mintha nem is lenne.

Kivéve, mondom, a későbbi "de én voltam az első" hivatkozási alap képzését. Ha igazából ez a cél...

Előzmény: szuperfizikus (72)