Elayne Creative Commons License 2000.04.20 0 0 8
Gyogytea keszitese: tobbfele lehet.

Ha viragzat vagy level, akkor forrazom, letakarom, es 5-15 perc mulva leszurom.
Ha gyoker, akkor kicsit fel is lehet fozni, aztan aztatni.
De pl. csipkebogyot nem lehet forro vizhez engedni, mert azonnal kimegy belole a C-vitamin, ezert ezt elozo este langyos vizbe aztatom, masnap reggel leszurom es megiszom. Nagyon frisito tud lenni.
De hasznalom a kamilla-menta-kakukkfut inhalalasra (mifelenk gozolesre) is, ekkor hagyom 1 percig lobogni.
Kamillat hasznalok meg gyermekorcseppkent is, egesz hatasos.

A "sima" tea:
Csakis erre hasznalt teafozoben vizet forralok, forraspontnal leveszem, leforrazom a tealeveleket, letakarom, 3-10 percig allni hagyom, attol fuggoen, milyen a tea ill. milyen erosem szeretnem. Ezutan leszurom, es vagy csupaszon, vagy pici tejjel iszom.
De olvastam, hogy igazabol az eppen felforrt vizet egy forro vizzel kioblitett, szinten csak erre a celra hasznalt edenybe kellene onteni ugy, hogy benne van a tealevel, de ennyire nem vagyok preciz.:)

Most ennyi jut eszembe.....