hbe Creative Commons License 2023.08.17 0 0 27058

Abban kérném a segítségeteket, hogy nem érik a paradicsomom.

Július végén már elég jó volt, naponta, kétnaponta tudtam róla szedni 30-40 darabot, de múlt hét eleje óta eléggé megállt. Van egy tő kb. másfél méter magas koktél, meg vagy hat tő 2 méter körülötti koktél. Ezek fel vannak futtatva oszlopra és uborka hálóra. Van még vagy három tő nem koktél is, azok olyan 80 centi magasak. Fák árnyékolása miatt nincs állandóan napos helyen, de kifejezett árnyékban se. 10-16 óra között egy van, ami inkább árnyékban van, de a zöme két ÉNY-DK irányú sorban, kettő meg ÉK-DNY irányúban, és azokat éri rendesen. Nincsen semmi baja, nem reped, alig hullik, csak éppen alig érik. Van rajta bőven, de ilyenkor már jobban szokott érni. A koktélokon tövenként biztosan van vagy 50 termés, az egészen biztos van rajta vagy 300 összesen, de inkább több és most kétnaponta tudok róla levenni kb. 10-et, de még annak se lenne baja, ha érne.

Mit tudnák neki segíteni? Amit olvastam, hogy kellene róla leszedni a narancssárgákból rendesen, hogy tehermentesítve legyen, meg hogy tegyek alá érett banánt, ilyesmi, de ez nem tudom, mennyire van tényleg így. Locsolást visszavettem, mert amúgy is nagy a pára.