A Pokol megfelelője a sh'owl (sheh-ole') 64 helyen fordul elő a Leningrádi-Kódex elnevezésű
káldeus nyelvű írásban.
A görög megfelelője a hades (hah"-dace) 11 helyen van jelen az Újszövetség írásaiban,
és 66 helyen a Septuagintában.
Többek között az alábbi helyeken:
Mózes IV. könyve 16:30Ha pedig az Úr valami új dolgot cselekszik, és a föld megnyitja az ő száját, és elnyeli őket, és mindazt, ami az övék, és elevenen szállnak alá pokolba, akkor megismeritek, hogy gyalázták ezek az emberek az Urat.Mózes IV. könyve 16:33És alászállnak azok és mindaz, ami az övék, elevenen a pokolra, és befedezé őket a föld, és elveszének a község közül
1.Sámuel 2: 6 Az Úr tesz halottá és élővé, visz le az alvilágba, s hoz vissza onnét,
Jób 7:9. Felhő elenyészett és eltűnt: úgy ki alvilágba száll, nem jöhet fel, 10. nem tér vissza többé házába és nem ismer rá többé az ő helye.
Jób 14: 13. Vajha az alvilágba tennél el engem, elrejtenél, míg lecsillapodik haragod, tűznél nekem törvényt s megemlékeznél rólam. /IMIT/EMIH/
Jób 17:13. Ha az alvilágot házamul reméltem, a sötétségben megterítettem ágyamat,16. Az alvilág reteszeihez szállanak le, ha egyaránt porban lesz nyugalom./IMIT/EMIH/
Jób 26:5 Íme, nyögnek az árnyszellemek a vizek és azok lakói alatt; 6 mez nélkül van az alvilág előtte, és nincsen leple az enyészet helyének, /IMIT/EMIH/
Zsoltárok 6: 6. Mert nincs a halálban emlékezés rólad; az alvilágban ki ad hálát neked?
Zsoltárok 9:18. Az alvilágba térnek a gonoszok, mind a nemzetek, az istenfelejtők.