cloaked Creative Commons License 2023.08.14 0 0 11717

Köszi, de belém most még kár az ilyesmi, még mindig csak úgy 90%-os lehet az ízlelésem a covid előttihez képest :) Ugyanezen okból csak néha van itthon 1-1 üveg értelmesebb rövid, de semmi puccos :D

Őszintén nekem a Courvoisier VS volt az egyetlen cognac, ami nem ízlett, valahogy borzasztóan nem állt jól neki a rövid érlelés, talán pont ezért olyan jók az érettebb változatok (mástól is hallottam). Mintha seprősebb lenne a többinél (változó mennyiségű seprőt vissza szoktak adni a borhoz lepárlás előtt).

Ja, lehet az armagnac könnyed-gyümölcsös is, attól függ, hogy blendelik a lefinomítottal, na meg ízléstől függően is. Nekem az a legfeltűnőbb, hogy borpárlathoz képest mennyire borillatú, egyéb brandynél sose éreztem ilyet. Gondolom mert olyan primer aromák is megmaradnak, amiket normális finomítással nem nagyon lehet átmenteni.

Araratból nem is tudtam, hogy 3 meg 7 is van. A 10 tényleg jobb az 5-nél, csak valahogy nem izgalmasabb, úgyhogy ár/értékben nem éreztem ugyanazt a kiugrást. Az Ararat 5 a maga áráért szerintem évek óta minden kereskedelmi párlatot ver a magyar piacon.

Előzmény: naivkezdo (11716)