europeer Creative Commons License 2000.04.20 0 0 195
Kedves mika!

Svajcrol nekem is az a velemenyem, hogy elobb-utobb be fog lepni az EU-ba. Emlekszem par evvel ezelott meg azt mondtak, hogy nem fognak belepni az ENSZ-be sem, mert mar az is a semlegesseguk elveszteset jelentene. Ennek ellenere mar ENSZ-tagok.

Norvegiahoz csak annyi megjegyzesem lenne, hogy ok mar ketszer megprobaltak, magyaran szolva ketszer politikai szinten mar kivantam a csatlakozast. 1973-ban valami 53 szazelek volt a nem, 1995-ben pedig csak 51, ha jol emlekszem.
Ami fontos, hogy nem csak az olajrol van szo, mert a 73-as szavazas az akkor meg nagyon jelentos politikai erot kepviselo halaszokon bukott meg, mondhatni, mivel nem szerettek volna megosztani a hires halpadot, a norveg partokhoz kozel. Ki gondolna.

Egyszer mar lentebb irtam arrol, hogy e ket orszagnak nincs nagy szuksege az EU-ra, mert az EU es az EFTA (Norvegia, Svajc, Licthenstein, Izland) kozott ollyanira magas foku a kapcsolat (az egyesules neve: Europai Gazdasagi Terseg), ami majdhogynem teljes jogu tagsagkent er fel gazdasagi teren.

udv.: euroPeeR

Előzmény: mika waltari (194)