Mit válasszon az ember?Jó kérdés-nincs rá jó válasz-mindenkinek mi a jó,és mit ad érte.Amennyiben szeretsz és tudsz is szerelni,a munkád ráér,ha kidől a gép,ha a kényelmetlen munkavégzés nem számit,kinai alkatrészeket be tudod gyorsan és olcsón szerezni,be is épited magadnak-akkor válassz valami kinai gépet.Relative olcsó,de használható.egyszerű,az ezelőtti kb harmadik vonal szintjén van a gép,amiről másolták őket..tehát a tudását,munkaképességét ehhez a tényhez nézzük.. benzintemető,ráz,mint a kettőhusz,kényelmetlen kormány.. de használható.aztán ezeknek a gépeknek a tovább kozmetikázott,más ruhás,esetleg kicsit finomitott verziói-a közös jellemző bennük a viszonylag nagy motorhoz képest kicsi teljesitmény,és alacsony végfordulatszám..aztán,hogy a hatóság átbaszása miatt van benne drótgubanc,vagy nincs,az más téma..
Aztán vannak a jobb klónok,amik már jobbak,mint az előző szint-pl mint Desko gépe..de még annyi sok tapasztalat nincs róluk,mint az elődeikről-sem tudásban,sem minőségben,sem árban nincsenek az előbbi gépek szintjén..felettük állnak.Aztán vannak a mai felső kategoria elődmodelljei-amik kiforrott,jó gépek,de az értelmetlen előirások miatt nem forgalmazhatóak nálunk..pl az általam igen sokra tartott Stihl 400-450..kicsit olcsóbbak,mint a mai csúcsmodelek,de nincsenek feleslegesen agyon bonyolitva,és már bizonyitottak..sajnos elég drágák,csak külhonból hozhatók be..
A felső sorról nem beszélek-a hivatalosan ma is kapható gépek a szakkereskedésekben,pl..mint nálam okosabb fórumtársak irták,a nevet veszed csak meg-én meg,a viták és sértődések miatt inkább ebbe bele sem megyek..
Ahogy nem megyek bele a Stihlen kivüli csúcsmárkák,mint a Husi,mint az Oleo gépeinek az elemzésébe-nem akarom ilyenekkel rontani a hangulatot,mert ugy sem fogadjátok el tőlem a véleményt,mert én stihles vagyok,és ezért.
Én saját magamnak is vettem kinai gépeket,használom is őket,már sok mindent leirtam róluk,meg sok ismerősnek is van,tehát azért gyűlik a tapasztalat.. ezért mondom,ha csak a pénz számit,a többit megoldod,irány a kinai gép..és jó szerelést.mert lesz benne részed valószinűleg..és jobb hiján lehet azzal is dolgozni..
Egy cimbora nagyon utálja a Stihl gépeket(bár soha nem volt neki),és nagy kinai párti-van is neki három kaszája,hogy mindig tudjon dolgozni-alap dolgokat megtanitottam szerelni neki,vetettem vele sűrűn romló alkatrészeket,szimering,gyújtás,berántó,porlasztó,meg bontott gépeket is tart-hogy a háromból egy mindig menjen-mert ilyen a koma felfogása-látod,más meg évekig dolgozik velük,baj nélkűl..ez ilyen dolog..
Szóval,legyél okos..okos legyél..
Szerintem..