kavicsos64 Creative Commons License 2023.07.24 0 0 21766

Az de a legkorszerűbb rézféleség ! Régen is csak a ként és a rezet fújták és a termések megvoltak ! A fürtöket vitte el azt írtad ! A fürtöket nem csak a gomba viszi le hanem pl nekem rendszeresen a magnézium hiány miatti fürt kocsány bénulás miatt potyog le ,jelenleg is ezzel küzdök épp ! A keserűsó pl nem túl jó erre pedig sokan szeretik alacsony a dózisa ,itt már a 16 tőkére egy kilót rá permeteztem és szinte nem is mutat hatást . De az is meglehet nem tudom már után pótolni sokkal korábban kellett volna kezdenem de még én is csak nemrégiben olvastam erről és keztem a témában nyomozni ,pedig 20kiló mezőgazdasági újság jár évente ezekkel a hiány tünetekkel még se foglalkozik szinte senki sem ! A kialakulását pl én a sok téli csapadékhoz kötöm ,kimossa a földből valami úton módon ! Érdemes lenne a szerves szenet is pótolni erre felém a Bükkábrányi lignit ,a Dunántúlon az Ajkai erőmű környékén valami erőművi kormot vagy mit használnak erre ezt nemrég láttam hogy szórták ,de gondolom a többi erőműnél is van ilyesmi lehetőség ! Nemrégiben a kén pótlást is írták ez felel az egészségért a növényekben ,pótlásra szorul a kindioxid hiánya miatt ami egyre kisebb a levegőben ,a szennyezés csökkenése miatt . Ha ezek rendben lesznek a betegségek is vissza szorulnak ,de nem egyik percről a másikra hanem ,vagy látható módon hanem évek alatt és rendszeres pótlás hoz csak javulást az ügyben . Sajnos már megtanultam semmi sem történik napok alatt ,leginkább csak évek alatt látható egy egy gondos pótlás eredménye .

Előzmény: taormina001 (21765)