ggabor1012
2023.07.20
|
|
0 0
7694
|
Az egészben az a döbbenet, hogy a többiek hibázásai miatt Hakuoho lassan, de biztosan visszakerült a basho megnyerésére esélyes versenyzők közé - ezt pedig az első 5-6 meccs után nem gondoltam volna. Most viszont két relatív verhető figura (értsd: olyanok, akik messze nem tornyosulnak tudásuk miatt a mezőny fölé) vezeti csakcsupán egy "ponttal" előtte (és Hoshoryu előtt) a basho-t, ami 3 nappal a vége előtt még minden lehetőséget nyitva tart számára. Azért képzeljük el azt, hogy egy 19 éves Makuchi-újonc M17 rangról megnyeri rögtön az első tornáját az első osztályban... hát az nagyot szólna!
A három ozeki-kandidátusban erősen csalódtam: hogy Waka nem lesz ozeki, már érezhető volt, hogy Daeisho megint belefut pár (szó szerinti) pofára esésbe, nem nagy csoda - de Hoshoryu utóbbi pár veresége számomra meglepő volt azért. Így most én is azt tartanám igazságosnak, ha egyikük se kerülne Sekiwake rang fölé.
Viszont ugyanígy nem gondoltam, hogy Kiri még visszajön és ahogy most kinéz, akár el is kerülheti a makekoshit, így legalább egy nem-kadoban ozekink maradna a következő basho-ra. |
Előzmény: dave_dömper (7690)
|
|