ggabor1012 Creative Commons License 2023.07.05 0 0 7617

Érzésre én egyébként Daieisho-t tartom még a legvalószerűtlenebbnek Ozekiként - pont azért, mert sem a múltjában nem produkált még soha háromszor egymás után kétszámjegyű kk-t: talán pont azért, mert az átlátszó stílusában és a harcmodorának gyenge pontjaiban ez nincs benne. Neki egyszerűen kell az, hogy nagyon jó formája legyen, benne legyen egy erős lelki stabilitás (2 hétig!) ÉS legyen jókora mázlija is. Valahogy kétlem, hogy ez harmadszorra egymás utánjában is összejön neki. Valamint valljuk be: egy ennyire rapszodikus (igen, ez tényleg jó kifejezés rá) módon teljesítő alak nem érdemli igazán ki az ozeki rangot.

Wakamotoharu számora kicsit sötét ló: visszanéztem az eredményeit a múltból (ahol először azon lepődtem meg, hogy ő még régebb óta tagja a szumós családnak, mint Daieisho!) - az, hogy uszkve 6 év (!!!) kellett neki, hogy átrágja magát a Makushitan... hát izé. Utána a Juryo volt még 2 év - de valahogy aztán beért és a legfelsőbb szintre lépve már csak egyszer volt mk-ja. De hogy ő Ozeki legyen? Valahogy egyelőre (most még) nehéz elképzelnem.

Számomra Hoshoryu az, akiben most a leginkább érzem azt, hogy benne van (és rá is szolgálna) erre a címre: mert bár igaz, hogy miután pillanatok alatt átgázolt az alsóbb osztályokon, a sanyaku-t elérve kicsit megállt az előretörése, de ezzel együtt technikáját, erőnlétét nézve ő az, akiben a három jelölt közül (nekem legalábbis) a legnagyobb potenciál rejtőzik.

Aztán persze meglátjuk, melyikük mit tud kihozni a lehetőségből.