"Washington február 3-án megszakította Berlinnel a diplomáciai kapcsolatokat, majd a Kongresszus február 22-én 250 millió dollárt szavazott meg, hogy felkészítsék az amerikai haderőt a háborúra.
Miután március végén a németek gyors egymásutánban négy amerikai hajót torpedóztak meg, a közvélemény már egyenesen követelte a hadba lépést. Wilson elnök április 2-án összehívta a Kongresszust, amely 1917. április 6-án hadat üzent Németországnak.
A döntés a 435 tagú Képviselőházban 373 igen és 50 nem, a 96 tagú Szenátusban 82 igen és 4 nem szavazattal született meg. Az amerikai törvényhozás december 7-én az Osztrák-Magyar Monarchiának is hadat üzent, a két házban ennek mindössze egyetlen ellenzője volt."
"amely 1917. április 6-án hadat üzent Németországnak": Gondolom, lassan azért felfogod, hogy ezzel az USA belépett a háborúba.
Valamint1: Nézz már rá egy XVII. sz.-i térképre, hol van Csehország, mekkora, s kik veszik körül.
S nézz rá a XVIII. vagy XIX. sz.-i térképre, hol van Magyarország, mekkora, s kik veszik körül.
Ha nem érted, hát nem érted, nem vagyok a fizetett töri magántanárod, hogy mindenáron kínlódjak veled.
Valamint2: az I. vh. kronológiájában - keress nyugodtan rá - ott vannak a békepuhatolózások, amiket betettem.
Hogy te ezeket nem hiszed el :D, a te dolgod, lévén nem vagyok az orvosod se.
S nyugodtan álmodozz és ábrándozz tovább, de egyedül.