benbe Creative Commons License 2023.06.29 -1 2 33125

>Az hát, csak 89 váltó van rajta... és nem kell gombot csinálnom, mert unnám kivárni mire ennyi parancs lemegy. Ettől függetlenül egész jól működik a szar.

Természetesen vak tyúk is talál szemet, semmi nem írja elő, hogy azért, mert nem védekeztél egy bizonyos, létező probléma ellen, az a probléma meg is kell, hogy találjon. Mázli is van a világon ugyanis, csak az nem érdem.

Ha egy problémával a saját 89 váltós birodalmadban nem találkozol, akkor örülj neki! De nem jelentheted ki ez alapján, a specifikusból általánosítva, hogy a probléma nem létezik! És mivel nálad nincs ilyen probléma, a te meglátásaid ezzel kapcsolatban egyáltalán nem relevánsak, mert nem segítenek azokon, akiknek meg van ez a problémájuk.

Kontrasztként hivatkoznék a vágánytisztítás és az áramfelvételi gondok közötti összefüggésre: nekem voltak áramszedési problémáim, megváltoztattam a vágánytisztítással és az áramfelvétellel kapcsolatos gyakorlataimat, és azóta nincsenek, tehát az én tapasztalataim valószínűleg relevánsak az adott témában.

>Legalább nem a hülyeséget mint te...

Ahhoz, hogy ilyet ijelenthess, hasznos lenne, ha tételesen és ok-okozati összefüggésekkel cáfolnád valamely állításomat. Eddig csak irreleváns személyes példák voltak (amely információk mások számára használhatatlanok), hazugságok (a Z21 nem jegyzi meg a váltók állását, vagy hogy a váltó átállítása a vezérlőn mindenképpen váltóállítást eredményezne), illetve jópár bizonyíték arra, hogy csak írsz, nem olvasol (nem csak engem, de nazareth-et, Tapicska forgalmistát és másokat sem, pedig biztos segítene tágítani a látóköröd).

Én olyan jógyakorlatokat írok, amik senkinek nem ártanak, de a mások által is jelzettek alapján sokaknak segítenek. Nem a saját, személyes preferenciáimból indulok ki, hanem például a DCC szabványból, a váltódekóderekből, a hajtóműtípusok működési elveiből, vagy a természeti törvényekből.

>unnám kivárni mire ennyi parancs lemegy

Ugyan nekem most csak 15 váltóm van DCC-re kötve, de a kedvedért megcsináltam hatszor oda-vissza az állításukat, 15 másodpercig tartott. Óvoda kiscsoportban nevelési tanácsadóba utalnak, ha ennyi ideig nem tudsz türelemel várni.

Előzmény: ModellH0 (33124)