FerAnd! Creative Commons License 2023.06.28 -1 0 8775

Kedves Katana!

Elnézésed kérem, mobilon olvasgattam, és a szemem "katona" felé húzott... Bár nejem optikus, és készített is számomra szemcsit, de nem hordom... látszik is... :-)

Köszönöm a részletes leírást. 

Eleve úgy választottam az útvonalat, hogy oda-vissza ne hétvégére essen, talán kisebb a forgalom, nyugalmasabb az út. Ill. Éjszakára időzítem arrafelé az utam, úgy, hogy É. Macedóniába reggelre érjünk.

Nézegettem az útvonalat google-n, felfedeztem több kutat, alternatívákat is, így nem csak tankolási célzattal is meg-meg tudunk állni. Látom Szerbiában van MOL is, de gondolom ott nem elvárható a magyar nyelvtudás....

A fizetős pályák így okésak. Abba szerettem volna biztos lenni, hogy nem hajthatok-e úgy fel véletlen a pályára, hogy elején, vagy a végén ne fizessek és pórul járjak... (Magyarországon azért ha csak a felhajtáskor lévő fizetős út jelzést nem nézed, bele lehet futni egy büntetésbe...). De így, hogy részletesen leírtad, előkészítek apró €-kat, és ha a kártyát nem viszi, akkor €-s apróval fizetünk.

Gondolom az előre letöltött, a Google által adott útvonal (MO E75/5-ös, Szerbia E75/A1, É.Macedónia E75/A1 és a Görög területen E75 majd 2-es autópálya) az tökéletes lesz a telefonom navigációjával. A biztonság kedvéért OFF-Line is letöltöttem az útvonal körüli területet is, mert Szerbián és É.Macedóián áthaladva nem szeretnék netezni... De írok egy egyszerűbb "papír" alapú navit is...

Szegedtől (Kb éjfélkor teletankolok OMW-nél vagy Agipnál az 5-ös főúton, amik 0-24-ben vannak) É.Macedóniáig 575 Km-t ír a navigáció. Azt jóval túl kell szárnyalnom... Még lesz a tankban a Lukoilig.. De ha nagyon kell, akkor majd bárhol kicsit rátankolok.. ha lehet kártyával fizetni.

Voltam pár országban már, de néhol, kisebb kutaknál azzal szembesültem, hogy nem tudtam választani pontosan a benzinek között.. Volt ahol 3-4 vagy 5 féle is volt.. Több helyt az E5/E10 magyarnak megfelelőt alig találtam meg... De azt mondják, hogy a 95-ös számot keressem... Az rávezet...

Jó utat kívánok Nektek is és jó nyaralást!

Előzmény: Katana750 (8774)