Katana750
2023.06.27
|
|
0 0
8774
|
Na szóval! Voltam katona is de a Katana az más. aug. 15. kedd nagyon jó indulás, lefelé nyugalom lesz, ilyenkor már bőven a nyugat Európába tartó törökök lesznek az úton majd hazafelé. A röszkei OMV arcátlanul drágán mér minden üzemanyagot, én a szegedi Auchan kúton szoktam teletankolni vagy közvetlenül a határ előtt a régi 5-ös út végén van egy maszek kút.(M.Oil ha jól emlékszem a nevére). Átérsz Szerbiába és indul a menet. Folytatódik a pálya E-75 és Szabadka(Subotica) előtt fizetőkapu de nem azoknak akik délnek tartanak! Csak húzol egy jegyet! Fizetés Belgrád előtt(Beska) 720 RSD. vagy 6,50€, vagy kártya. Eldöntöd, hogy mész tovább az elkerülőn vagy keresztül mész Belgrádon!(én az utóbbit szoktam). Belgrádot elhagyod, megint kapu és megint csak jegyet húzol! Ezután fizetni ott kell ahol elhagyod a pályát. Szerbia-Észak-M. határa Presevo, előtte fizetőkapu, 1690 RSD vagy 14,50€ vagy kártya. Észak-M. belépés Tabanovce, azonnal folytatódik a pálya. 5 fizetőkapu lesz, mindnél fizetni kell! Kumanovo 60 MKD.vagy 1€, vagy kártya. Veles 80 MKD 1,50€, kártya. Gradsko 60 MKD. 1€, kártya. Demir Kapija 80 MKD 1,50€, kártya Gevgelia 100 MKD. 2€, kártya. Ennél részletesebben nem tudom. Görög belépés Evzoni, a határ után rögtön kapu, 1,80€ vagy kártya. Irány Thesszaloniki-Chalkidiki-Sithonia-Sarti. Ha végig szaloniki körül a pályán mész lesz még egy kapu, úgy rémlik 2,20€ de erre nem esküszöm meg, gondolom nem is lényeg! Előre fizetős autópálya díjfizetés van(ENP. Szerbiában) de minek? Minden héten mész? Akkor van értelme esetleg(szerintem felesleges). Szóval nem kéne bonyolítani! Amikor ti jöttök mi már javában kinn leszünk de mi Korinosba megyünk az olimposzi riviérára. Tankolás az Észak.M. belépés utáni második kúton(Lukoil). Nagyon rendben van. Én a görög határ előtt újra teli szoktam rakni. A határon OKTA. benzinkút. Kb. ennyi. |
Előzmény: FerAnd! (8773)
|
|