Zsidó társkeresés (Netflix doku) — Nu, mondom, lesz itt móka meg fogok nagyokat kacagni, ha eztet én megnézem, a legendás zsidó humor nem hagyja majd háborítatlanul a rekeszizmokat, hát nem egészen, elég sótalanok ezek a társravágyó zsidó fiatalok Amerikában meg Izraelben. A társkereső néni profi, látni, hogy nem egy párt összeboronált már, de a türelméért irigylem is, az első sorozatbeli kliense rögtön egy elkényeztetett szefárd gyerek volt*, aki eléggé sok meg extrém dolgokat várt el a lánytól, nagy örömömre szolgált, hogy amikor sokadjára végre egy neki tetsző lányt kapott a randin, az bevitt nekije egy akkora virtuális spencert, hogy öröm volt nézni savanyú képét. Na, amikor egy kövér lány azzal indít, hogy ő kövér pasival nem randizik, akkor azért felhorkant a bennem élő Istóczy Győző! A következő leányzó, aki ortodox volt, randizás közben mondott valami vicceset a hitelkártyáról, de nem nevettem, nem értettem, ez valami belső humor lehetett (de ő hosszan kacagott, mondom, jól van, legalább lábjegyzetben bedobhatnátok valami kis infót, mire érdemes figyelni, közeledjenek azok a kultúrák, de nem!). És végül az évad végén jelent meg, aki miatt megérte leülni a sorozat elé, Stuart, egy ragyás orcájú, kicsit korpulens zenész, na ő hozta a zsidó humort, jópofa volt, az előzetes alapján vertem volna szívlapáttal, de kár lett volna, ő hozta egyedül a lazaságot, kedvességet, viccet. Egyébként nem is volt ez olyan rossz, az Indiai társkereséstől ezerszer jobb sorozat volt. (Ott minden pillanatban a társkereső nénike leül az asztrológussal, arcelemzővel, numerológussal egyeztetni, és komoly képpel hallgatja a mágikus megkötésektől való megszabadulás módjait.) Na, azt azért szeretném leszögezni, hogy nem társkereső müsorokat nézek kizárólag.
————
* amikor megjelent a jiddise máme, mindent érteni véltem...