http Creative Commons License 2000.04.12 0 0 433
Azért csak ímélben küldtem meg domain-név javaslatomat, nehogy a gonosz kismalacka lefoglalja.

Más:
Én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy az MTA szerői jogokkal bír szavak helyesen írott halmaza fölött. Persze nem kell feltétlenül megegyeznie az adott szavaknak mindenütt, tehát ha egy kiadvány hű másolata, akkor problémák lehetnek.
Egészen biztos vagyok abban, hogy a Morphologic sem fizet egy fillér jogdíjat sem az MTA-nak a helyesírás ellenőrzőiért (melyeknek ugyebár tartalmazniuk kell a Helyesírási Tanácsadó Szótárt).

A szótár tartalmát össze lehet gyűjteni -) az internetről is, és ez semmiféle szerzői jogba nem ütközik. Ha egyezések vannak az MTA szótárával, az csak egy teljesen természetes véletlen műve. Viszont a könyvalakúság miatt az MTA szótára hiányos. Szerepel benne az Áprád-híd, de nincs benne a Margit-híd. A neten kereső számára ez igencsak bosszantó lehet, ha a - példánál maradva - 'Margit'-ot kezdi bepötyögni.

Volt már dolgom az MTA-val, két szótár kapcsán (igaz, még a Zöld Ferenc idejében). Rutinból nem adnak semmit, még azt se, amihez nincs is joguk. Persze ez csak az én tapasztalatom.

Szerintem itt a legfőbb kérdés az, hogy kik vállalják helyesen írt szavak bepötyögését egy fájlba, vagy egy szoftverbe.

Előzmény: phls (430)