Never Man Creative Commons License 2023.06.25 0 0 93

Számomra egyszerűbb a dolog - ha egy űrlapon az áll hogy Parent-1/Parent-2, akkor  egyik szülőként valamelyikbe beírom a nevemet, másikba meg a másik szülő, jelen esetben a feleségem.  Mégpedig azért, mert nem filozófálni szeretnénk róla, hanem egy ügyet elintézni amihez ez az űrlap és annak kitöltése kell,  úgy ahogy azt a hatalmas hivatal kiötlötte és a hátlapon lévő kitöltési utasításban elrendelte.  Ha az ügy így el lesz intézve, akkor teljesértékű megoldás, ha nem lesz akkor meg mindegy hogy apa és anya van-e odaírva  vagy akármi.  Már olyan űrlapot is láttam, ahol a szülők  (mindkettő) nevénél az szerepel hogy "Név:"  

Ahhoz pedig hogy mi otthon hogyan nevezzük egymást/gyerekeinket/szüleinket, nem sok köze van senkinek, se államnak se iskolának se a szomszédnak, cserébe minket sem frusztrál ha másvalaki  bibének/porzónak nevezi a szüleit vagy  szimplán vénhülye1/vénhülye2-nek ... ez már attól is függ ki milyen családba született vagy hány iskolát járt, zöld vagy sárgaszinű istenben hisz ...stb. Ergo mi magunk őrizzük és adjuk tovább azt a kultúrát amelyet követünk, semmi bajunk nem lesz tőle ha a hatalom bepróbálkozik, mint azzal az ominózus EU "hogyan beszéljünk" irányelvvekkel amit vissza is vontak de én elmentettem az unokáimnak tanulságul ha majd nagyobbak lesznek.

Előzmény: mmormota (89)