BagolyMondja Creative Commons License 2000.04.11 0 0 3
Mano Negra - jó, igaz, spanyol kreálmány jórészt, énekelni meg 5 különböző nyelven szoktak (angol, francia, spanyol, portugál, arab). Néha nagyon agyament nekem, de azért gyakran bejön, pl. a Patchanka lemez pont. (One day I find me a magic dice...).
Saint Etienne-t nem ettem, utánanézek - milyen stílus?
A Négresses Vertes Heino de l'Ourcq halála óta nem ugyanaz már, a Mlah és a Famille Nombreuse színvonalát nem éri el a mellesleg nem rossz Zig-zague se a Green bus. A szövegek? Hát nem elemelkedett entellektüel dolgok. Kis költészet, kis romantika, sok baromkodás, néha viszont társadalmi mondanivaló mindennapi szinten ("ha hülye a gyerek is, jó lesz családi segélyre"). Innen a név is: Négresses Vertes = zöld néger nők. Egyébiránt arabok meg spanyolok, de ők sem nem fehérek, sem nem feketék, nem hajlandóak egyiket sem elismerni - legyenek akkor zöldek.
A Les Hurléments d'Leo-t a MaNcs kritikája alapján kerestem meg, és nagyon bejött: akusztikus tekerés ezerrel 12 számon át (mindjárt be is rakom), és a lexebb általam ismert lemezborító gyurmafigurákkal. Most látom, itt lesznek a Pepszigeten!!!!!!!! Yeah!
na pá: BagolyMondja