tux Creative Commons License 2023.06.07 0 0 87454

Másik szerelés. Tegnap beszereltem egy SW-Motech kormánymagasítót/hátrahozót:

Eleinte szkeptikus voltam, hogy érzek-e majd különbséget, de határozottan igen. Tökéletesen egyenes derékkal is kicsit hajlított marad a könyököm, soha nem veszem észre, hogy kicsit is a kezemen támaszkodnék, ami korábban azért elő-előfordult. Aki 170 körüli és gondolkozik ilyesmin, érdemes kipróválnia, szerintem.
Két dologra érdemes figyelni. Beszereléskor legyen egy segítő, mert ez a fekete kormány nagyon sérülékeny, picit is hozzáér egy másik fém alkatrészhez, lejön a feketítés a rücskök tetejéről azon a helyen. És segítség nélkül ez szinte elkerülhetetlen. A másik, hogy hiába SW-Motech, direkt ehhez a típushoz gyártva, beszerelés után egy kicsit feszesebb a kuplungcső mint amit tökéletesnék gondolnék. Mondjuk előtte nem néztem mennyire feszes, gondolom kevésbe. Nem pengetős, van néhány centi játéka és sem parkoláskor, sem kisívű fordulókor nem tekerem ki a kormányt végállásba, szóval elhogadhatónek ítéltem, de nem vagyok maradéktalanul elégedett. Leszeretlen az oldalidomokat, hétha lehet valahonnan nyerni pár centit, de nem. Középállásba emeltem a kormányt, az egy kicsit segített. Tudjátok, be van skálzva 10 fokig, nullán volt, most kb. 5 foknál van.