TK421 Creative Commons License 2023.06.06 0 1 20724

Főzés hatására a C vitamin eltűnik. nagyon régi tény, számtalan tanulmány bizonyítja, itt van egy pl:

 

". The results show that the highest destruction of ascorbic acid or vitamin C occurs at temperatures between 85 and 95°C, especially after 10 minutes of cooking time. The initial value of 66.67 mg for 10Nx10 enriched flour decreases to 2.64 mg after 2 minutes cooking time and becomes practically zero after 20 minutes (0.50 mg)"

 

https://www.journalijar.com/article/31727/effect-of-temperature-on-the-degradation-of-ascorbic-acid-(vitamin-c)-contained-in-infant-supplement-flours-during-the-preparation-of-porridges/

 

2 perc 85-95 fokon főzés után 1/30-ra esett a C vitamin, 10 perc után nullára. Ettől még a sárgabaracklekvár nagyon finom, csak C vitamint ne keress benne

Előzmény: Törölt nick (20716)