Tegnap megkapta az első gyomirtós oltást az állítólag "Royal Black" fügefám.... :-(
Vagy nem "Royal Black", vagy nem igaz a leírás róla és "darazsas" fajta. Negyedik éve nem terem, miközben a tőle alig 4 méterre lévő, vele egyidős és egyméretű "Pécsi" idén csodákat tesz.
A "Royal Black" helyett vagy "Goldmann" vagy egy gyűjtésből származó ismeretlen fajta vörös füge lesz ültetve, amiből az idén ismét szaporítottam. Csak bosszantó, hogy ezzel elbuktam úgy 4-5 évet.
De talán a legbosszantóbb, hogy amikor a "Royal Black" kiültetésre került, akkor a most helyére tervezettből volt egy nagyon szépen fejlett csemetém, amit elajándékoztam. Két új fajta közül azért választottam az előbbit, mert a képeken látványos szép fekete termése volt és olyanom meg még nincs.
Amit elajándékoztam, annak meg mindenki a csodájára jár. Egy Budapesti társasház földszinti lakásának a mikrokertjébe lett elültetve, a klíma csepegtetőcsöve a tövéhez van vezetve. Gyönyörű formás fa lett belőle, nagyon finom vörös termése van és bőven is adja... Ahányszor látom, szívom a fogamat!