Szörpkészítés közben főzéssel? Nem hinném.
Wikipédia: C-vitamin: Olvadáspont190–192 °C (bomlik)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Aszkorbinsav
Szóval ha karamelizálva sütötted, lebomolhat.
De főzéssel, ami 100°C -on megy vagy kicsit felette, nem hinném.
Ez tipikus tévhit, amit pld a Béres vitamin terjeszt, meg a hozzá hasonló gyártók.
Hogy vedd meg, mert 100 milliárdos üzlet ha nekik ha te ebben hiszel.
A rendszerváltás után nagymamám rákos volt, diagnózistól számolva 1 évig élt.
Végig itatták vela Béres cseppeket, mert akkoriban azt úgy reklámozták hogy rákellens, meg kigyógyít a rákból.
Persze szegény nagmamám meghalt. A béres csepp meg csak egy multivitamin koktél.
De hát valahogy el kell adni...
Ma már nem terjesztenek ilyet, mert szigorodtak a törvények.
Bár hazudni még így is lehet nagyot, csak nézz szét a vitaminoktól a potencianövelőkig a piacon.
Hatástalan pirulák százai, nagy marketingdumával, több ezer ft/doboz árral, és
több száz milliárdos üzlettel.
Bizony, bizony, a hit hegyek mozgat. Pénzhegyeket.
És még szerencsés lehetsz, ha a gyógyulás helyett nem mérgeznek meg a pénzedért-